SOMAJUL LUNG

Arbeitsmarktzahlen

Joburi nemțești

Fără o educație potrivită este greu să îți faci loc pe piața muncii din Germania. Potrivit unui studiu acest lucru se aplică în continuare, în comparație cu restul Europei, deși Germania a recuperat serios.

Șomajul pe termen lung s-a dezvoltat mai avantajos decât în comparație cu alte regiuni de pe plan internațional. Numărul de persoane ce au căutat în zadar un loc de muncă pentru mai mult de un an a scăzut între anii 2008 și 2012, după cum reiese dintr-un studiu publicat miercuri de Intitutul pentru Cercetarea Pieței Muncii.

Ponderea șomerilor de lungă durată în totalul populației cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani a scăzut în perioada studiată, de la 3,8% la 2,6%. În 2008 Germania înregistra cele mai proaste valori în comparație cu Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Suedia și Spania. În 2012, cu toate acestea, doar Olanda prezintă o situație mai bună decât a Germaniei. În ciuda dezvoltării favorabile, șomajul pe termen lung rămâne o problemă importantă pe piața muncii din Germania. Șomeri sunt în principal persoanele cu o pregătire profesională slabă. Aceștia petrec extrem de mult timp în căutarea unui loc de muncă.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/iab-langzeit-arbeitslosigkeit-in-deutschland-laesst-nach-a-965716.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =