Șomajul, peste nivelul dinaintea crizei

3qdo4228

Șomajul, peste nivelul dinaintea crizei

Ca urmare a crizei economice globale piața muncii s-a modificat semnificativ în multe state industriale, iar efectele se mai păstrează și în prezent. Germania stă bine din acest punct de vedere.

Puternica criză financiară și economică a anilor 2007-2008 își mai păstrează efectele asupra pieței muncii din multe țări industriale, potrivit estimărilor Organizației Mondiale pentru Dezvoltare Economică. Cel puțin până la sfârșitul anului 2016 șomajul se va păstra peste nivelul dinaintea începerii crizei, se spune la Paris într-o perspectivă a OECD asupra pieței muncii.

În același timp condițiile s-au îmbunătățit în multe din cele 34 de state membre. În Germania pe piața muncii se observă cea mai bună dezvoltare din anul 2009 și până în prezent. Gradul de ocupare al forței de muncă este, cu 74% un nivel record istoric, iar procentul celor fără loc de muncă se situează la 4,7%, cel mai redus nivel din ultimii 25 de ani. Germania are una dintre cele mai reduse ponderi de persoane care caută un job, din cadrul țărilor OECD.

Potrivit estimărilor experților, în anul 2015 exista în cadrul OECD 42 de milioane de persoane fără loc de muncă. Anul precedent a fost vorba de 45 de milioane. Înainte de începerea crizei financiare și economice erau cu 10 milioane de oameni mai puțin fără un loc de muncă. Peste o treime din șomeri sunt de cel puțin un an de zile în căutarea unui job.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitslosigkeit-bleibt-ueber-Vorkrisenniveau-article15478011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 19