Somalia a interzis celebrarea Crăciunului

_87353190_istock_000017646487_large

Guvernul somalez a interzis celebrarea Crăciunului, avertizând că astfel de sărbători crestine ar putea amenința credința musulmană a națiunii. “Aceste sărbători nu sunt în nici un fel legate de Islam”, a declarat un oficial de la ministerul cultelor.

Agenții de securitate au fost direcționati sa rămâna in alertă pentru a opri orice adunări. Străinii sunt liberi să tină sărbătoarea creștină în propriile case, dar în hoteluri și alte locuri publice a fost interzisă celebrarea Craciunului.

Corespondenții BBC News spun ca țara se află incă în recuperare după ani de război civil, un număr tot mai mare de somalezi care au crescut în diaspora se întorc acasă, unii dintre ei aducând obiceiurile din Vest.

Crăciunul nu este larg celebrat în Somalia, care a adoptat în mod oficial Sharia în 2009, dar evenimentul a avut loc- mai ales ca o scuză pentru a organiza o petrecere.

Primarul din Mogadishu, Yusuf Hussein Jimale, a declarat pentru BBC că astfel de adunări ar putea fi, de asemenea, un obiectiv pentru grupul islamist Al-Shabab, care a vizat in trecut hotelurile din oraş.

http://www.bbc.com/news/world-africa-35167726

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 40