SOMERI SI LA ALTII

  • bombardierflugBombardier elimină 1700 de joburi

Bombardier vrea să atace Boeing și Airbus în afaceri cu aeronave de 100 de locuri. Dar livrarea primelor avioane CSeries se amână. Iar acum trebuie să facă concedieri.

 

Producătorul canadian de trenuri și aeronave, Bombardier, vrea să reducă locurile de muncă din compania sa pe motive de cost. 1700 de anagjați au fost concediați, conform declarațiilor companiei. Afectată este locația Mirabel aproape de Montreal, precum și o uzină din statul american Kansas. În jur de 300 de locuri de muncă au fost anulate doar în luna decembrie. În domeniul aviației Bombardier are 38.350 de angajați la nivel mondial. Dintre aceștia 22.200 sunt angajați în Canada.

 

Purtătoarea de cuvânt a firmei Bombardier a declarat că reducerile de locuri de muncă au fost parte dintr-un program de reduceri de costuri început în 2012. Nu există nici un obiectiv specific pentru realizarea de economii. Bombardier a vrut să salveze succesul său pe termen lung și să poată face investiții.

 

Săptămâna trecută firma a anunțat că lansarea noilor modele CSeries va fi amânată. Comenzile firmei Bombardier au scăzut în anul 2013 la 388 de mașini, din cauza economiei globale mai slabe cu 19%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 3