Sony Center de pe fosta “linie a morții” de la Berlin va fi vândut din nou

La peste șapte ani după ce a fost preluat de către un fond de pensii sudcoreean, Sony Center-ul de la Potsdamer Platz în Berlin este scos din nou la vânzare. Noii proprietari vor fi un fond canadian de pensii și un investitor american.

Sony Center de la Berlin își schimbă încă o dată proprietarul. Un fond de pensii canadian și un investitor american preiau complexul de birouri și divertisment din Potsdamer Platz, în schimbul sumei de 1,1 miliarde de euro.

Complexul ridicat de concernul de divertisment Sony, pe fosta “linie a morții” trasată de Zidul Berlinului a fost vândut pentru prima dată în anul 2010 către un fond de pensii din Coreea de Sud, pe nume NPS. Pe atunci prețul de achiziție se ridica la 600 de milioane de euro.

Acum va merge către fondul imobiliar Oxford Properties, către societatea imobiliară a fondului de pensii a Provinciei Ontario și către societatea de investiții de la New York, Madison International Realty. Aceste societăți caută să investească în cele mai dinamice orașe din Europa, spune directorul Oxford Properties, Paul Brundage.

Vânzarea ar trebui să se realizeze până la finalul acestui an. Impozitul pe venitul de bază nu se va aplica. Pentru că, potrivit unui purtător de cuvânt, este vorba despre o așa-numită Share-Deal, în care nu se cumpără în mod formal imobilul, ci doar acțiuni în cadrul societății care o deține.

Sony Center este compus din opt clădiri de birouri cu o suprafață totală de închiriat de 112.000 de metri pătrați. Se remarcă în mod deosebit prin cupola sa, se aseamănă unui cort supradimensionat din oțel și sticlă. Printre chiriași se numără sediul central al concernului Deutsche Bahn.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berliner-Sony-Center-wird-wieder-veraeussert-article20062661.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =