Sony, mai bun ca Galaxy S8?

xperia-smartphone

Sony este de așteptat să prezinte la MWC la Barcelona cinci modele diferite de smartphone-uri Xperia. Unul dintre dispozitive ar putea fi o concurență dură pentru Galaxy S8, pe care Samsung îl va prezenta după încheierea târgului.

Deja de anul trecut Sony a început să facă o impresie bună în domeniul smartphone-urilor de top. Japonezii au prezentat modelele Xperia X, X Performance, XA, XA Ultra, X Compact sau XZ. Aparent Sony vrea să lanseze și anul acesta cel puțin la fel de multe dispozitive. Pentru că așa cum raportează cei de la Slashgear, compania va prezenta la MWC de la sfârșitul lunii februarie tot un număr de cinci smartphone-uri, de la modele entry-level la un smartphone de top.

Sursele japoneze spun că cel mai simplu dispozitiv va costa în jur de 350 de dolari. Mai multe detalii nu se cunosc despre acest dispozitiv care are numele de cod “Mineo”. Telefonul de clasă medie cu nume de cod “Hinoki” ar trebui să prezinte un ecran cu diagonală de 5 inch și rezoluție HD, fiind propulsat de un procesor Mediatek și 3 gigabytes de memorie de lucru. În clasa medie-superioară specificațiile “Keyaki” includ o dimensiune a ecranului de 5,2 inch și o rezoluție Full HD. Acesta va fi echipat de asemenea cu un procesor Mediatek, dar mai ieftin, însă va dispune de o memorie de lucru de 4 gigabytes, 64 GB spațiu de stocare și o cameră foto de 23 sau 16 megapixeli.

În clasa superioară Sony este de așteptat să prezinte un terminal denumit “BlancBright” ce va dispune de un ecran cu diagonala de 5,5 inch și rezoluție QHD, procesorul fiind ori de la Qualcomm, ori Snapdragon 635/835. Iar dacă va fi echipat cu noul senzor de la Sony, IMX400, ar putea fi una dintre cele mai bune camere foto întâlnite pe smartphone.

Modelul de top cu care Sony vrea să cucerească pe toată lumea de la MWC va beneficia de o echipare și mai puternică. “Yoshino” va avea un ecran de 5,5 inch și o rezoluție 4K, pentr o claritate maximă. Va fi propulsat în mod obligatoriu de un Snapdragon 835, până la 6 GB memorie RAM și un senzor foto nou-nouț.

http://www.n-tv.de/technik/tiehlt-Sony-dem-Galaxy-S8-die-Show–article19657782.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =