sony minus 1 mld

Logo of Sony Corp is pictured at an electronic store in Tokyo

Sony, aproape un miliard pierdere
Restructurarea Sony atrage după sine pierderi mari. Compania japoneză a încheiat anul financiar cu o pierdere echivalentă cu 911 milioane de euro. Sony promite că lucrurile se vor îmbunătăți.

Sony are nevoie de restructurări și alunecă astfel în zona roșie. Compania de electronice a raportat pentru anul fiscal precedent, în luna martie, un minus de 128 miliarde de yeni (911 milioane euro). În comparație cu un profit de 41,5 miliarde de yeni în anul precedent.

Vânzările pentru ultimul an fiscal au urcat cu 14,3% până la 7,77 trilioane de yeni (57,5 miliarde de euro) și va continua să crească cu 0,4% în acest an. Creșterea vânzărilor se datorează în parte succesului consolei de jocuri Playstation 4, cererea puternică de smartphone-uri și yenul slab.

CEO-ul Kazuo Hirai a anunțat în februarie vânzarea diviziei de PC-uri pentru a face compania Sony mai profitabilă. Acesta va investi aproape un miliard de euro în restructurarea grupului. Acest lucru generează acum pierderi mari. Acestea trebuie reduse în anul fiscal curent. Sony se aștepată la o pierdere de 50 de miliarde de yeni (357 milioane de euro).

De asemenea Sony a anunțat recent o diagramă, prin care arată că datorită pierderilor va renunța a bonsuri pentru a treia oară consecutiv. Grupul era cândva o marcă de top în domeniul produselor electronice de larg consum. Agenția de rating Moody`s a retrogradat bonitatea companiei.

Reorganizarea companiei prevede printre altele eleminarea a mii de locuri de muncă. Directorul financiar Kenichiro Yoshida a declarat că de data aceasta diferența este că se va renunțala divizii întregi. Divizia de PC-uri cu brandul Vaio va fi vândută la un fond japonez. Divizia de televiziune este problematică, aceasta aduce cu greu profit și suferă datorită unei concurențe puternice, spune președintele companiei.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/sony-macht-verlust-und-will-smartphone-verkauf-ankurbeln-a-969301.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 20