Sony pensionează consola PlayStation 3

Sfârșitul se apropie pentru celebra consolă de jocuri, Sony vrea ca în curând să oprească definitiv și complet producția acesteia. Producția s-a desfășurat pentru o perioadă de peste zece ani, o perioadă incredibil de îndelungată pentru industria IT.

Reprezintă o piatră de hotar în istoria jocurilor video, dar acum vremea sa a apus: Sony oprește producția consolei PlayStation 3 în Japonia, iar în curând nu se vor mai livra deloc către comercianți, scrie site-ul Kotaku. În prezent mai există câteva modele spre vânare: PS3 negru (Super Slim) cu spațiu de stocare de 500 gigabytes. Nu se știe exact când stocul din alte țări va ajunge să se epuizeze, dar cel puțin în Europa aceasta va mai fi disponibilă pentru o perioadă rezonabilă de timp.

Pe data de 11 noiembrie 2006 consola PlayStation3 a fost dezvăluită pentru prima dată publicului. Astfel că succesul consolei a durat peste zece ani de zile, mai mult decât se aștepta Sony în anul 2005 când a demarat acest proiect. Consola nu se contruiește la fel ca și acum zece ani de zile, ea a suferit anumite modificări odată cu trecerea timpului. Astfel că primele modele ofereau un spațiu de stocare intern de doar 20 sau 60 gigabytes și era ocupat de jocuri ce au rulat pe versiunile anterioare.

Pe parcursul timpului PS3 a devenit mai subțire și mai ușor, iar designul s-a modificat și el, partea de hardware rămânând în principal aceeași. Un pas important a fost efectuat în anul 2009, când a fost lansat prima variantă Slim, care era mai subțire, mai ușoară, mai puțin zgomotoasă și era propulsată de un procesor mai eficient. În anul 2012 a urmat PlayStation 3 Super-Slim, care era și mai mic decât predecesorul, iar discurile nu mai erau introduse printr-o fantă frontală ci prin intermediul unui top-loader.

În total Sony a vândut până în august 2016 un număr de 43 de milioane de exemplare din PS3, spun cei de la Statista. Astfel ocupă locul șase printre cele mai bine vândute console de jocuri din istoria lumii. Primul loc este ocupat și va fi cel mai probabil ocupat în continuare o bună perioadă de timp de PS2, care s-a vândut într-un număr impresionant de 157 de milioane de exemplare. Chiar și primul PlayStation s-a vândut în 104 milioane de exemplare, deci se află clasat mai sus decât PS3.

La fel cum s-a întâmplat și în cazul PS2, care a rămas o prezență importantă și fidelă în multe gospodării chiar și la multă vreme după ce producția s-a încheiat, în cazul PlayStation 3 lucrurile vor sta la fel și nu va dispărea atât de rapid din preajma împătimiților. PS3 a fost însă înlocuit de versiunea a patra în februarie 2014, care există acum și în variantă “Pro”.

http://www.n-tv.de/technik/Sony-schickt-Playstation-3-in-Rente-article19752415.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 85