Sony șochează prin avertisment de profit

sony

Sony șochează prin avertisment de profit
În cinci din ultimii șase ani Sony a înregistrat doar pierderi. În divizia de electronice de larg consum, grupul se restructurează. Afacerea cu PC-uri este vândută, iar acum apare o nouă zonă cu probleme.

Sony are un nou șanter. Suportă cu greu de ani de zile renovarea diviziei de electronice, activitatea cu smartphone-uri fiind următoarea problemă. Sony se aștepată să închidă anul fiscal cu o pierdere mai mult decât drastică din cauza unor probleme în afacerile cu smartphone-uri. Prognoza a fost ridicată la o pierdere de 230 de miliarde de yeni (circa 1,66 miliarde de euro). În urmă numai două luni, Sony a promis pentru anul fiscal curent la sfârșitul lunii martie o pierdere mai mică de 50 de miliarde de yeni (360 milioane de euro).

Motivul pentru pierderea peste așteptări este departamentul de comunicații mobile, a declarat compania. Sony se așteaptă la venituri mai mici în industria de smartphone. În consecință, valoarea diviziunii din cărți s-ar fi redus cu 180 de miliarde yeni. Acesta este singurul factor de pierdere pentru compania ce strică prognoza anului fiscal, a declarat compania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sony-kuerzt-in-Smartphone-Sparte-article13622256.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 6