SOROS CASTIGA

  • DE-BC141_soros_G_20140129111956Soros câștigă

Soros câștigă 5,5 miliarde de dolari prin intermediul unui hedgefond

 

George Soros este unul dintre cei mai cunoscuți investitori din întreaga lume. Cu fondul său Endowment Quantum el s-a poziționat din nou la vârful hedgefondurilor pline de succes și a marcat un profit de 5,5 miliarde de dolari.

 

Cel mai de succes hedgefond al celebrului investitor George Soros a celebrat în 2013 al doilea cel mai bun an din istoria sa. Financial Times a scris în ediția sa online că fondul Endowment Quantum a sărit din nou pe primul loc în topul celor mai de succes hedgefonduri din toate timpurile și a adus fondatorului său, George Soros, 5,5 miliarde de dolari ca active.

 

George Soros a devenit celebru printr-un pariu împotriva lirei sterline în anii 90. La începutul anului trecut acesta a ținut din nou prima pagină a ziarelor atunci când a pariat pe o depreciere a yenului japonez și a câștigat peste 1 miliard de dolari. Soros Quantum Endowment Fund este unul dintre așa-numitele fonduri macro de la nivel mondial, ce își investesc banii mai ales în piețe, cum ar fi pe piața valutară, care este puternic influențată de deciziile politice. Soros se amestecă, prin urmare, în mod activ în dezbaterile politice. El a susținut, de exemplu, că Germania ar trebui să părăsească UE, dacă aceasta nu este de acord cu punerea în comun a tuturor datoriilor țărilor membre ale UE. Cu aceste profituri curente, fondul se întoarce la o fază de dezvoltare stabilă, după o perioadă mai slabă.

 

http://www.faz.net/aktuell/finanzen/fonds-mehr/rueckkehr-an-die-spitze-soros-verdient-mit-hedgefonds-5-5-milliarden-dollar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =