Soros investește în ajutoare pentru refugiați

rtsojhd

Cea mai recentă investiție a miliardarului american Soros surprinde pe toată lumea: printr-un pachet financiar consistent el vrea să sprijine integrarea imigranților în Europa. El explică alte detalii într-o scrisoare deschisă.

În luna iunie președintele american Barack Obama a lansat un apel către companiile americane să se implice în soluționarea crizei refugiaților, iar economia a răspuns corespunzător. Într-o scrisoare deschisă, celebrul investitor american George Soros a pus la bătaie un pachet financiar de până la 500 de milioane de dolari pentru beneficiul refugiaților. Banii ar trebui să se îndrepte către “start-up-uri, înființarea de firme, precum și inițiative sociale și alte activități de acest gen”, care să fie fondate de imigranți sau refugiați, scrie investitorul în vârstă de 86 de ani pentru Wall Street Journal.

În urmă cu trei luni Obama a lansat un apel către economia privată pentru a se implica mai mult în ajutorarea refugiaților. Multe persoane aflate în funcții de conducere din sectorul privat au răspuns la acest apel.

De fapt, potrivit unei declarații de presă a Casei Albe de la Washington, 51 de companii americane au anunțat că vor să ajute refugiații din toată lumea. În total ei vor să adune o sumă de peste 650 de milioane de dolari. Banii vor fi investiți în formare și locuri de muncă. Chiar și colaborarea cu organizațiile non-guvernamentale va fi sprijinită.

Cel mai mare pachet de bani va fi donat de însăși filantropul Soros. El vrea să ajute refugiații și țările gazdă cu 500 de milioane de dolari. El vrea să ajute în special refugiații din Europa, dar caută oportunități de investiții la nivel mondial. Interesante par să fie diferite sectoare, dar extrem de promițătoare par să fie investițiile în tehnologii digitale. Progresele înregistrate în acest sector pot să ajute oamenii să aibe un acces mai eficient la serviciile guvernului, ale justiției, băncilor sau spitalelor și clinicilor.

Soros vorbește foarte conștient despre investiții și nu despre simple cheltuieli. În ciuda acestui fapt, el nu dorește să obțină profit de pe urma lor. Banii vor fi gestionați de organizații non-profit. Orice profit se obține, el va fi reinvestit în proiecte noi, în special în cele care să fie în beneficiul altor refugiați. Se va colabora și cu Organizația Națiunilor Unite, mai adaugă Soros. El vrea să arate lumii că, capitalul privat poate fi utilizat constructiv în soluționarea unei crize.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Soros-investiert-in-Fluechtlingshilfe-article18691806.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 74 =