Soros se așteaptă la „vinerea neagră”

RTR3CZ0V

Ce va urma după un Brexit? Legendarul investitor George Soros este sigur de faptul că unii speculanți vor deveni rapid foarte bogați, în contrast cu restul britanicilor. Pentru aceștia din urmă ieșirea din UE va avea consecințe grave, este de părere investitorul.

Lira sterlină este o veche cunoștință a lui George Soros. Acum, investitorul american avertizează cu privire la turbulențele semnificative de pe piețele financiare, pe care britanicii le vor simți dacă se decid joi pentru o ieșire din Uniunea Europeană. Un Brexit ar putea aduce un eveniment de genul “vinerea neagră”, dar și alte consecințe grave pentru oamenii de rând, scrie investitorul într-o postare pentru ziarul britanic Guardian.

Majoritatea alegătorilor vor ajunge să aibe semnificativ mai puțini bani, este de părere Soros. Prăbușirea de după Brexit îi va face pe toți mai săraci, cu excepția unor speculanți care vor deveni foarte bogați.

Prea mulți britanici au crezut că un Brexit nu va avea nici un fel de repercusiuni asupra situației lor financiare, spune miliardarul. Iar acest lucru este doar fantezie. Dacă UK părăsește UE, va exista cel puțin un efect clar și imediat pentru fiecare gospodărie: valoarea lirei sterline va scădea puternic. În afară de asta, vor exista efecte imediate și dramatice asupra piețelor financiare, a investițiilor, prețurilor și locurilor de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Soros-rechnet-mit-Schwarzem-Freitag-article17998296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 60