SOROS SI EUROPA

  • 2424_originalSoros se bazează pe Europa

Legendarul investitor George Soros vrea să își pună bani în băncile din Europa. Iar astfel să marcheze profituri substanțiale. Poate că miliardarul va investi, de asemenea, în Grecia. Cu toate acestea, el ar face astfel o întoarcere de 180 de grade.

 

Marele investitor american George Soros vrea să își facă intrarea în sectorul financiar european. Soros a declarat pentru o publicație germană că el crede în moneda euro, prin urmare echipa sa de investiții lucrează acum pentru a pune bazele unor câștiguri substanțiale în Europa. El intenționează să pompeze bani în băncile care au nevoie disperată de capital. Acesta este tipul de angajament privat de care zona euro are nevoie acum.

 

Soros se uită și către extrem de îndatorata Grecie. Investitorul în vârstă de 83 de ani a declarat că situația și condițiile economice din țară s-au îmbunătățit. Acum vine întrebarea dacă se pot face acolo bani permanent. În cazul în care este posibil, el va investi. Dar Soros ar face astfel o întoarcere cu 180 de grade. Cu doar o jumătate de an în urmă el a declarat că toată lumea știe că Grecia nu va putea să își ramburseze datoria națională.

 

Investitorul și-a reînoit de asemenea critica față de politica de salvare a zonei euro a cancelarului german Angela Merkel. Austeritatea pe care cancelarul german Angela Merkel a forțat-o în Europa a fost greșită. A sporit inutil volumul crizei. Situația de pe piețele financiare s-a mai calmat, dar nu poate fi vorba despre o revenire decât pe termen lung. Iar George Soros a declarat că se teme că zona euro s-ar putea confrunta cu o perioadă lungă de stagnare economică, de până la 25 de ani, precum s-a întâmplat și în cazul Japoniei.

 

Managerii de fonduri speculative sunt îngrijorați pe de altă parte de nivelul în creștere al datoriei din China. Datoria privată din China a crescut mult mai rapid decât producția economică. Liderii Chinei nu au luat multă vreme nici un fel de acțiune împotriva exploziei datoriilor, pentru că ei au fost interesați doar de creșterea economică. Iar în cele din urmă autoritățile trebuie să stimuleze cererea internă.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Soros-setzt-auf-Europa-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =