Soros vede zile negre pentru UE

60699235

De când George Soros a câștigat profituri enorme de pe urma pariului său împotriva lirei sterline, eveniment rămas în istorie sub denumirea de “miercurea neagră” din anul 1992, investitorul financiar se bucură în cercurile de afaceri de o reputație de oracol infailibil. Cea mai recentă predicție a sa este sumbră și va fi o consecință a votului britanic de joi.

Investitorul financiar George Soros vede vremuri dificile pentru Uniunea Europeană după decizia poporului britanic de a retrage țara din interiorul acesteia. Dizolvarea uniunii este acum “practic ireversibilă”, scrie miliardarul într-un comentariu pe o pagină de internet.

Piețele financiare vor fi supuse unor fluctuații puternice și de durată atâta vreme cât va dura și procesul lung și complicat din punct de vedere politic al despărțirii economice de UE. Urmările pentru economia reală vor fi comparabile cu cele ale crizei financiare din anii 2007 și 2008. El prevede de asemenea o restructurare masivă a Uniunii Europene.

La referendumul de joi a existat o majoritate de 52% a britanicilor în favoarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Soros a câștigat profituri uriașe în anul 1992 când a pariat împotriva lirei sterline. Moneda a fost scoasă atunci din mecanismul de schimb european.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Investor-Soros-sieht-schwarz-fuer-die-EU-article18045626.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 76 =