Sortimentul american de petrol va costa curând 0 dolari

OElpreis8

În vremurile de vârf prețul a fost la peste 140 de dolari pe baril, între timp petrolul s-a ieftinit atât de mult încât costă cât o sticlă cu apă la supermarket. Piața petrolului a înnebunit. Un sortiment special a ajuns să fie dat aproape gratis.

Înainte era numit aurul negru. Petrolul, care a fost timp de aproape 100 de ani combustibilul dezvoltării industriale, însemna bogăție, peste tot unde era descoperit. Dar de când Arabia Saudită pompează petrol ca nebunii, pentru a ruina firmele americane, randamentele scăzute obținute prin controversata metodă a frackingului, există o scădere de preț nemaintâlnită la nivel mondial.

Tot mai mult petrol din deșert inundă piața și pune presiune pe preț. Între timp un baril de petrol de sortiment WTI costă mai puțin de 30 de dolari, cel mai scăzut nivel al ultimilor 13 ani. Analiștii se întrec în prognoze de prăbușire a prețului.

Expertă în probleme de energie, Gail Tverberg, consideră că în perioada următoare vom putea vorbi și despre prețuri sub 0 dolari, pentru că ar putea apărea dificultăți în depozitarea cantităților mari de petrol extrase.

Ceeace pare doar o părere exagerată, ar putea deveni curând realitate pe piața petrolului. Agenția de știri Bloomberg raportează că sortimentul special pe nume North Dakota Sour va ajunge curând să fie oferit aproape pe gratis. Anterior era evaluat chiar și cu un preț negativ, de 0,5 dolari pe baril, pentru că este mai scumpă depozitarea petrolului. În urmă cu doi ani de zile prețul se situa la 47 de dolari pe baril.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Oelsorte-kostet-fast-null-Dollar-article16799546.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 40