SOS PEUGEOT

  • 2-format3-1Peugeot caută ajutor. General Motors pleacă.

Pentru Peugeot sfârșitul de an nu este tocmai vesel. Francezii trebui să retragă miliarde de euro, parteneriatul cu Peugeot este redus. Producătorul auto caută în China noi alianțe și este aproape de intervenția statului.

 

Constructorul auto american, General Motors, se retrage ca și acționar de la partenerul său francez PSA Peugeot Citroën și a vândut pachetul său de 7% din acțiuni unor investitori instituționali. În același timp, francezii au anunțat joi deprecieri de 1,1 miliarde la divizia sa de automobile. În plus, s-a redus și cooperarea cu General Motors.

 

Alianța strategică încheiată în februarie 2012 între cele două companii nu va fi afectată. Concernul-mamă al Opel, GM, s-a angajat la începutul anului 2012 într-o colaborare cu PSA. Vicepreședintele GM, Steve Girsky a spus că a ajutat altădată PSA în atragerea de capital proaspăt. Acest sprijin nu mai este acum necesar.

 

Mai mult de atât, PSA negociază în prezent cu producătorul chinez Dongfeng o investiție semnificativă de capital. Dar discuțiile sunt încă într-un stadiu preliminar, după cum au declarat cei de la Peugeot joi, la Paris. Împreună cu Dongfeng PSA operează deja joint-venture-ul DPCA, care are trei fabrici în China. Potrivit informațiilor de la Financial Times, PSA speră să încheie un contract cu chinezii în primul trimestru al anului viitor. Conform jurnalului, majorarea de capital va fi în valoare de 3 până la 4 miliarde de euro. În afară de Dongfeng, ar putea participa chiar și statul francez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 29 =