sos poliomielita

 

Lumea se confruntă cu poliomielita medicală de urgenţă
Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat că răspândirea poliomielitei este urgenţă a sănătăţii publice la nivel internaţional. Focare din Asia, Africa și Orientul Mijlociu sunt un ” eveniment extraordinar “, care au nevoie de o coordonată ” un răspuns internațional ” , a declarat agenția.
În acest caz se recomandă ca toţi cetățenii din țările afectate, care călătoresc în străinătate să dețină un certificat de vaccinare. Au fost îndeplinite condițiile pentru o urgență de sănătate publică de ” interes internațional ” , a declarat Aylward , OMS Asistent Director General, după o întâlnire de urgență de la Geneva cu privire la răspândirea de poliomielita care a inclus reprezentanți ai țărilor afectate.

” Răspândirea internațională a poliomielitei până în prezent în 2014 constituie un ” eveniment extraordinar “și un risc pentru sănătatea publică în alte state pentru care un răspuns internațional coordonat este esențial , ” spune in declaraţie Comitetul de Urgenta al OMS
” Pakistan, Camerun și Republica Arabă Siriană prezintă cel mai mare risc de virus polio în 2014 “, spune agenția. Și OMS enumeră Afganistan, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel , Somalia și Nigeria ca ” prezintă un risc continuu pentru noi exporturi sălbatice de virus polio în 2014 . ” Virusul polio putând fi mortal.
Poliomielita, afectează grav copii sub cinci ani și este, de obicei, raspandită prin intermediul apei infectate. Nu există nici un tratament specific, decât mai multe vaccinuri.

http://www.bbc.com/news/world-27284389

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 40