SOS UBS

 

  • 214256_630x420Salvarea UBS

Dividende mari, analiști mulțumiți. În timp ce marile bănci din SUA se plângeau în ultimul an cu privire la situația slabă a investițiilor, marea bancă UBS din Elveția le arată cum se face. Iar rezultatul ajută profitul insituției să crească.

 

Gigantul bancar elvețian UBS poate uita pierderea consistentă din anul precedent, datorită veniturilor de miliarde din Investmentbanking. Cea mai mare instituție financiară elvețiană care în 2012 a înregistrat o pierdere de 2,5 miliarde de franci elvețieni, a raportat anul trecut un profit net de 3,2 miliarde de franci elvețieni (2,6 miliarde de euro). COU-ul instituției, Sergio Ermotti a declarat că majoritatea obiectivelor de performanță au fost depășite.

 

Câștigurile au fost însă reduse de provizioane constituite pentru litigii, anumite aspecte de reglementare și chestiuni conexe. UBS a avut de rambursat anul trecut suma totală de 1,7 miliarde de franci. Banca se aștepată de asemenea la datorii suplimentare pentru anul 2014. Dar în ultimul trimestru nu s-au adăugat sume importante la capitolul datorii. De asemenea, continuă investigațiile interne privind scandalurile de manipulare a pieței de schimb valutar.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Investmentbanking-rettet-UBS-article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 3