Sosește noul USB 3.2

În toamna acestui an USB va primi un update la versiunea 3.2. Viteza maximă de transfer se va dubla prin acest nou standard, cu condiția să aveți mufa potrivită la ambele dispozitive.

USB 3.0 Promoter Group a anunțat că va lansa în luna septembrie a acestui an standardul USB 3.2. Acesta va permite transferul de date prin intermediul a două linii simultan, astfel că în comparație cu USB 3.1 rata de transfer se va dubla pentru un total de 20 gigabiți pe secundă. În realitate însă viteza nu va depăși cu mult 2 Gygabyte pe secundă între două terminale compatibile. Condițiile ca aceste viteze mari să fie atinse sunt existența a două dispozitive care să fie certificate pentru standardul USB 3.2 și să prezinte conexiuni USB-C. Noile cabluri nu sunt necesare, atâta vreme cât acestea sunt certificate pentru “SuperSpeed USB 10”.

USB 3.0 Promoter Group vrea să prezinte în mod oficial noul standard în cadrul unei conferințe pentru dezvoltatori. Există însă zvonuri că producătorii ar lucra deja de acum la noul standard, care ar trebui să sosească pe piață din 2018. Până ca acesta să pătrundă pe piață va mai dura ceva vreme, chiar și USB 3.1 este o raritate printre calculatoarele de pe piață.

Evident noul standard anunță retragerea de pe piață a conexiunilor USB-A și potrivit declarațiilor din presă va fi treptat înlocuit de conexiunea de mare viteză USB-C. Dar chiar și USB 3.2 este, la fel ca predecesorul, compatibil în jos, ceea ce înseamnă ca va suporta conectarea unor dispozitive mai mici, dar la rate de transfer reduse.

http://www.n-tv.de/technik/Jetzt-kommt-USB-3-2-article19954717.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24