Soții Clooney au donat 1 milion de dolari contra rasismului

Soții George și Amal Clooney au donat 1 milion de dolari prin intermediul fundației lor în beneficiul Southern Poverty Law Center (SPLC) cu scopul de a combate “ura”, la doar câteva zile după evenimentele din Charlottesville, a anunțat această asociație care monitorizează mișcările extremiste din Statele Unite, informează AFP.

Donația cuplului, angajat în susținerea mai multor cauze sociale, a avut loc în contextul unui uriaș val de mobilizare în America, unde, de peste o săptămână, sunt alocate numeroase finanțări în beneficiul organizațiilor care luptă contra rasismului.

Clooney Foundation for Justice și SPLC au anunțat un parteneriat “pentru combaterea grupărilor care promovează ura în Statele Unite” și această donație de 1 milion de dolari, în cadrul unui comunicat dat publicității luni de centrul de studiere a mișcărilor extremiste.

“Suntem mândri să susținem Southern Poverty Law Center în eforturile sale de diminuare a extremismului violent în Statele Unite”, au declarat soții Clooney, citați în același comunicat, adăugând că gestul lor a fost justificat de ciocnirile violente care au avut loc în urmă cu 10 zile între simpatizanții neonaziști și manifestanții anti-rasiști din Charlottesville, un oraș din statul american Virginia.

O manifestantă care se opunea partizanilor ideologiei ce promovează supremația albilor a fost găsită decedată în urma acelor violențe, care au evidenția tensiunile rasiale din Statele Unite.

“Ceea ce s-a întâmplat în Charlottesville și ceea ce se petrece în comunitățile din întreaga țară necesită angajamentul nostru colectiv pentru a ne ridica în fața urii”, au adăugat soții Clooney, a căror fundație a fost înființată în 2016.

“La fel ca George și Amal Clooney, și noi am fost șocați de dimensiunea, urâțimea și ferocitatea mitingului organizat de susținătorii supremației albe în Charlottesville”, a declarat Richard Cohen, președintele SPLC. “Suntem profund recunoscători fundației soților Clooney pentru faptul că ne este alături în acest moment critic al luptei din țara noastră împotriva urii”, a adăugat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 55