Sovaiala lui SOVA a dus pe apa sambetei 2 mld euro numa’ buni pentru autostrada BH-CJ

 

pana-unde-te-lasa-politia-sa-te-joci-de-a-schumacher-vezi-limitele-de-viteza-pe-autostrazile-din-europa_size9

37 de miliarde de euro pentru transporturile din Romania

Dupa un an de amânări, Comisia Europeana a aprobat Masterplanul General de Transport pentru România, au declarat în exclusivitate pentru Europa FM surse oficiale de la Bruxelles.Documentul strategic prevede ce proiecte de transport propuse de autorităţile de la Bucureşti vor fi finanţate de Comisia Europeană până în 2030.

Astfel, România a propus Comisiei Europene să finanţeze proiecte de infrastructură rutieră, feroviară şi navală în valoare de 37 de miliarde de euro. Deocamdata autoritatile de la Bucuresti se feresc sa spuna ce proiecte de transport rutier, naval si feroviar vor sa inceapa cu finantare comunitara. Surse din Ministerul Transporturilor au declarat ca printre prioritati apar si proiecte mult-asteptate precum autostrada Pitesti-Sibiu, Pitesti -Craiova in regim de autostrada, precum si finalizarea partiala a autostrazii Transilvania (cunoscuta si ca autostrada Bechtel).

Documentul urmeaza sa fie inaintat saptamina viitoare comisiilor pentru transport si infrastructura din Parlament. Apoi documentul va intra in dezbatere publica si va fi adoptat de Guvern, nu inainte ca Ministerul Mediului sa-si dea avizul. Masterplanul general pe transport a fost aprobat saptamina trecuta de Comisia Europeana, cu o intirziere de aproape un an, pentru ca in mandatul lui Dan Sova Ministerul Transporturilor nu a reusit sa intocmeasca un document coerent. Intirzierea ar putea duce la pierderea a 2 miliarde de Euro de catre Romania, bani care ar fi trebuit sa fie folositi pentru finalizarea unor drumuri noi precum autostrada BORS SUPLACU, bucatica ce ar fi dat sens unei intrari logice pe autostrada in Romania. dar si un potential acces mai facil celor care inca mai cred in investitiile pe plaiurile noastre scumpe, chiar prea scumpe uneori.

—————————————————————————————————————————————————

regular_smile……….Un turist romanas de-al nostru, proaspat revenit din Spania, pe drumul Borsului, in muntii Maramuresului,se intalneste cu un cioban care statea sprijinit intr-o bata cu 3 numere mai mare decat ii trebuia:

– Bade, de ce nu tai o bucata din bata aia? Nu crezi ca e cam lunga?
– Nu pot… in partea de sus am motive florale…
– Atunci tai-o de jos…
– Nu pot… in partea de jos am motive maramuresene…
– Pai atunci tai de la mijloc o bucata si apoi lipesti capetele la loc… uite, la mijloc n-ai nici un motiv.
– Asa ma gandeam si eu… daca n-am nici un motiv, de ce s-o mai tai???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 30