S&P pedepsește Brazilia

3rlv4255

S&P pedepsește Brazilia

Brazilia a fost exemplul prezentat tuturor pentru miracolul eocnomic de pe piețele emergente. Între timp, America Latină a ajuns să se numere printre copii cu probleme. Ei bine, acum primește din partea S&P ratingul de junk. Care poate avea consecințe devastatoare.

Agenția de rating Standard & Poor`s, a retras Braziliei ratingul de recomandare pentru investiții iar țara și obligațiunile sale reduse la statutul de junk, pentru prima dată din anul 2008. Iar acum bonitatea este la ratingul BB+ și ar putea declanșa o scurgere masivă de capital din Brazilia, care trece prin cea mai grea criză economică din ultimii 25 de ani.

În al doilea trimestru economia s-a redus cu 1,9% comparativ cu trimestrul anterior. De asemenea datele au fost revizuite puternic în jos după primul trimestru. În loc de un minus de 0,2% este vorba despre o performanță economică de doar 0,7%. Potrivit estimărilor experților, economia din acest an ar trebui să se reducă cu trei procente.

În același timp rata inflației merge în sus: de la 6,41% pentru decembrie 2014 la 9,56% ultima dată. Astfel pragul de zece procente este tot mai apropiat, astfel că inflația este foarte departe de rata vizată de Banca Centrală, care este situată între 2,5% și 6,5%. Banca Centrală a indicat recent că seria de majorări de dobânzi poate ajunge până la pragul de 14,25%.

http://www.teleboerse.de/anleihen/S-P-straft-Brasilien-ab-article15886156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 77