S&P reduce ratingul lui Carl Icahn la “junk”

RTX18MUV-1-

Este o lume puțin întoarsă pe dos, la fel ca și multimiliardarul Icahn, care trăiește din crearea de presiuni asupra companiilor. Acum investitorul cunoscut pentru agresivitatea sa primește același lucru pe care îl oferă.

Carl Icahn este nebunul de pe Wall Street, chiar și la vârsta sa de 80 de ani. Cumpără ieftin, lovește puternic apoi vinde scump. Cu aceste principii de afaceri el a reușit să adune miliarde până în prezent. Părerile altora nu i-au influențat cariera. Însă recenta retrogradare din partea agenției de rating S&P s-ar putea să îl afecteze. Pentru că îl poate costa mulți bani.

Agenția de rating a retrogradat holdingul său, Icahn Enterprises (IEP) la statutul de “junk”. IEP este vehiculul pentru investițiile corporative ale lui Icahn. Holdingul investește în domeniile: automotive, energie, industria jocurilor, vagoane feroviare, materii prime (metale), imobiliare, ambalaje alimentare și home fashion. Ca motiv pentru retrogradare cei de la S&P au menționat înrăutățirea ratei “Loan-to-Value” (LTV). Prin această rată este evaluat gradul de risc colateral al unui credit. Asta înseamnă că agenția de rating estimează că riscul de credit în holdingul lui Icahn s-a majorat în ultima vreme și este deosebit de mare.

Bonitatea sa s-a înrăutățit, printre altele, prin pariurile nereușite din sectorul energetic. Potrivit S&P valoarea acțiunilor din holding s-a redus cu 600 de milioane de dolari doar în ulimele 45 de zile. Situația se datorează în special participațiilor în firme precum holdingul petrolier CVR Energy sau producătorul de componente pentru trenuri și automobile, Federal-Mogul. În afară de asta, rezervele de lichidități sunt reduse, explică S&P într-o declarație.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/S-P-stuft-Carl-Icahn-auf-Ramsch-article17716711.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 88