S&P retrogradează Rusia la nivel de junk

54384344

S&P retrogradează Rusia la nivel de junk

Prima din cele mai mari trei agenții de rating, Standard & Poors retrogradează bonitatea Rusiei la nivel de junk. Țara devine tot mai neatractivă pentru investitori: rubla se prăbușește, criza economică durează, iar noi sancțiuni sunt deja pe țeavă.

Pentru agenția de rating Sandard & Poors (S&P), bonitatea Rusiei nu mai are un nivel recomandat pentru investiții. Este prima din cele trei mari agenții de rating care retrogradează ratingul la BB+ de la BBB- și astfel la nivel de junk. Perspectiva este negativă.

Perspectivele de creștere ale Rusiei au devenit sumbre și au ajuns în cele din urmă la pământ. Sistemul financiar este tot mai slăbit, fapt ce limitează posibilitățile Băncii Centrale în politica monetară. Motivul este devalorizarea semnificativă a rublei și sancțunile impuse de Occident.

Rubla rusească ajunsă sub presiune datorită scurgerilor de capital către străinătate și a scăderii masive a rublei, moneda a reacționat prin pierderi puternice. În același timp s-a ajuns să se plătească și mai mult de 68 de ruble pentru un dolar american, aproximativ cu 5% mai mult decât înainte de efectuarea anunțului.

O recesiune profundă are loc în acest an din cauza sancțiunilor occidentale și datorită crizei prețului la petrol care amenință Rusia cu colapsul. Agențiile de rating Moodys și Fitch acordă încă în prezent țării statutul de potrivită pentru investiții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/S-P-senkt-Russland-auf-Ramschniveau-article14395786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2