SpaceX a reutilizat cu succes o rachetă ce s-a întors din spațiu

SpaceX este compania care a reușit pentru prima dată în istoria zborului spațial să reutilizeze o rachetă trimisă în spațiu. Fondatorul companiei, Elon Musk, a sărbătorit euforic un “pas istoric în cucerirea spațiului cosmic”.

Compania privată de zbor spațial, SpaceX, a trimis pentru prima dată în spațiul cosmic un satelit cu ajutorul unei rachete care a mai fost în spațiu. Racheta a fost lansată în noaptea de vineri exact la ora 0:27 ora locală, de la Kennedy Space Center în statul federal american Florida. La fix zece minute mai târziu racheta Falcon-9 a aterizat pe o platformă plutitoare din Oceanul Atlantic. Al doilea etaj al rachetei a dus pe orbită satelitul SES-10, acesta va retransmite semnale către America de Sud și Mexic.

Fondatorul SpaceX și miliardarul Elon Musk a sărbătorit evenimentul declarând că este “un pas important în cucerirea spațiului cosmic”. Dezvoltatorul a lucrat timp de 15 ani pentru a obține reutilizarea rachetelor, ceea ce va reduce semnificativ misiunile către spațiul cosmic. Lansarea unei astfel de rachete costă pentru SpaceX cel puțin 62 de milioane de dolari. Prin reutilizarea multiplă a unei rachete aceste costuri se vor reduce masiv.

Primul etaj al rachetei utilizate acum a mai fost în spațiu în aprilie 2016. Aceasta reprezintă o adevărată revoluție pentru industrie, spune Musk. Până acum motoarele de rachetă erau ca niște avioane de unică folosință. Iar Elon Musk și compania sa a transformat în realitate ceea ce toată lumea a considerat multă vreme că este imposibil.

http://www.n-tv.de/wissen/SpaceX-verwendet-Rakete-erfolgreich-wieder-article19773689.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 27