SpaceX ar putea oferi conexiuni broadband prin satelit din 2020

Patricia Cooper, vicepreședinte SpaceX pentru „Satellite Government Affairs”, a oferit o declarație pentru Comisia Senatului American pentru Comerț, Științe și Transport privind ambițiile SpaceX pentru dezvoltarea unei constelații de sateliți care să ofere conexiuni de date de tip broadband.

Cooper a repetat miercuri că SpaceX intenționează să lanseze pe orbită două prototipuri de sateliți în următoarele câteva luni, iar mai departe a sugerat că este programată pentru anul 2019 o campanie de lansare Starlink. Ea a menționat de asemenea că, constelația inițială a companiei, formată din circa 4000 de sateliți, este destinată spre lansare pe parcursul unei perioade de cinci ani, în timp ce servicii parțiale vor putea fi oferite din anul 2020 sau 2021, odată ce un număr de 800 de sateliți au fost deja plasați în Orbita Joasă a Pământului.

Deși nu au fost confirmate oficial, documentele FCC sugerează de câteva luni de zile că SpaceX spera să lanseze primul prototip de satelit de comunicații în curând, iar comentariile lui Cooper indică faptul că aceste prototipuri vor fi lansate la finalul anului 2017 sau începutul lui 2018. Potrivit acestor documente, presupusa orbită a prototipului SpaceX pe nume Microsats se potrivește perfect cu orbita planificată a PAZ, un satelit spaniol de imagistică, care este programat pentru lansare de la Vandenberg Air Force Base, California, pe data de 30 ianuarie 2018.

Sateliți mai degrabă experimentali sunt de așteptat să urmeze după lansarea Microsat SA/2B, deși strategia agresivă de dezvoltare tehnologică a companiei SpaceX ar putea să fie precedentul unor alte lansări experimentale dacă totul merge conform planului. Dacă SpaceX speră să demareze lansările operaționale până în anul 2019 și să lanseze 800 de sateliți nu mai târziu de anul 2021, compania va trebui să se decidă în privința unui design operațional și să extindă rapid capabilitățile sale de producție sateliți pe termen scurt.

SpaceX could provide satellite broadband service as early as 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 5