SpaceX dezvăluie regulile pentru al treilea concurs Hyperloop

Ca urmare a succesului înregistrat de a doua competiție Hyperloop în identificarea celei mai rapide capsule, compania de explorare spațială fondată de Elon Musk a dezvăluit regulile pentru a treia ediție a concursului, care va necesita ca fiecare capsulă participantă să se propulseze singură. Competiția a doua a presupus noi recorduri de viteză pentru acest sistem de transport în vid, înregistrate de echipa WARR Hyperloop și de capsulele SpaceX/Tesla. Elon Musk a sugerat încă de atunci că, capsula propulsoare produsă de Tesla ar putea atinge viteze de până la 485 de km/h sau chiar mai mari cu câteva ajustări minore.

Similar cu cea de-a doua competiție, următoarea este planificată pentru mijlocul anului 2018 și necesită ca toate echipele interesate să fie compuse din studenți care lucrează pentru a dezvolta, ori un nou tip de capsulă, ori una dintr-o competiție anterioară dar care a suferit modificări semnificative. De această dată însă, nici o capsulă nu va putea primi asistență din partea celei propulsoare, însemnând că participanții vor trebui să dezvolte propriul lor sistem de propulsie. Noul concurs va avea un singur scop, de a atinge cea mai mare viteză cu o capsulă și de a vedea cât de bine poate controla acesta, procesul de încetinire.

Competiția este programată foarte vag pentru vara anului 2018, dar va avea loc cel mai probabil după mai multe teste ale propriei capsule SpaceX, pe măsură ce compania urmărește să depășească pragul de 300 mile pe oră (485 km/h) fixat anterior de Musk. Este o valoare imensă care se poate produce din aplicarea în practică a teoriei inginerești și lucrul în grup pe măsură ce se urmărește producerea unei capsule, indiferent că aceasta funcționează sau câștigă. Sponsorizările din partea SpaceX cu ocazia acestui eveniment sunt o confirmare a acestui fapt.

Cu toate acestea, percepția publicului și a majorității presei este că cea de-a treia competiție se va axa în special pe încoronarea unui câștigător. Este garantat în proporție de aproape 100% faptul că va fi cel mai competitiv eveniment Hyperloop de până acum. Echipele participante în concurs vor concura umăr la umăr cu companii precum Hyperloop One, care vor încerca să atingă viteze tot mai mari, odată ce trofeul de campion le-a fost furat.

Data limită pentr trimiterea aplicațiilor este 29 septembrie 2017, iar datele actuale ale desfășurării competiției vor fi lansate în lunile ce urmează.

http://www.teslarati.com/spacex-hyperloop-competition-3-rules-self-propelling-pods/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 20