SpaceX intenționează să aibe patru stații de lansare operaționale

În timp ce dădea un interviu pentru un ziar local, Eddie Treviño Jr, judecător în Cameron County, Texas – SUA a oferit informații cu privire la echipamentele de lansare rachete ale SpaceX, din Boca Chica, Texas, aflate în prezent în construcție.

Judecătorul Trevino Jr. a indicat că SpaceX este pe drumul cel bun pentru a atinge un obiectiv intern de a desfășura primele sale lansări spațiale din Texas, în decembrie 2018. El a remarcat că SpaceX s-a aflat în contact permanent cu autoritățile și are impresia că orice întârzieri ale obiectivului fixat pentru luna decembrie vor costa bani serioși pentru companie. Este imposibil de știut ce fel de detalii sau dovezi au oferit cei de la SpaceX către autoritățile din Cameron County, fotografiile și videoclipurile preluate de ziarul local și locuitori din zonă sugerează că se înregistrează progrese. Mai important, după ce au dislocat peste 350.000 de tone de pământ din zonă, se înțelege că fundația pentru echipamentul de lansare este aproape gata, marcând finalul unei dintre cele mai lungi și mai dificile etape necesare în obținerea unei noi rampe de lansare.

Importanța acestei noi locații de lansare din Texas vor fi 12 noi lansări suplimentare pe care SpaceX va fi capabilă să le efectueze. Boca Chica va deveni a patra rampă de lansare a SpaceX odată ce va deveni activă la finalul anului 2018 sau începutul lui 2019.

LC-40, distrusă într-o anomalie petrecută în urmă cu puțin peste un an de zile, este aproape reparată și cel mai probabil va putea fi reactivată în luna octombrie a acestui an. După reactivare echipa de ingineri de la SpaceX se va concentra mai mult pe LC-39A, unde vor extinde rampa de lansare în pregătirile pentru lansarea inaugurală a rachetei Falcon Heavy, programată pentru finalul acestui an. Odată ce echipa de ingineri a terminat cu majoritatea construcției de pe Coasta de Est, echipa se poate concentra din nou în totalitate pe echipamentele pe care SpaceX le are în Texas.

http://www.teslarati.com/spacex-four-operational-launch-pad-construction-2018/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4