SpaceX pe Marte în 2018

a2dc4a5bf8e3f15aceea12cdeb22fffa

Fondator al companiei Tesla și antreprenor vizionar, Elon Musk provoacă reacții puternice prin anunțarea proiectului său de a duce oameni pe planeta Marte. În cursa pentru a duce primul om pe planeta Marte el își propune să ia fața NASA. O misiune fără echipaj uman este avută în vedere pentru anul 2018.

O planetă Marte roșie, care înverzește treptat și devine un fel de mini-planeta Pământ. Acest motiv se întâlnește tot mai des pe contul de Twitter a companiei de zbor spațial SpaceX a vizionarului și fondatorului Tesla, Elon Musk. El arată încotro va merge călătoria: către colonizarea planetei vecine cu Pământul. SpaceX a anunțat prin intermediul Twitter că primul pas în acest sens se va face în anul 2018, când va avea loc primul zbor spațial către Planeta Roșie.

Capsula spațială Dragon 2 a celor de la SpaceX va facilita această misiune. Capsula reprezintă un transportor reutilizabil, care poate duce în spațiul cosmic până la șapte astronauți. Misiunea va fi denumită în mod corespunzător “Red Dragon” (“Dragonul roșu”) – culoarea roșie, culoarea planetei Marte. Cu toate acestea, primul zbor către Marte va fi fără echipaj uman. Dragon 2 va fi conceput pentru transportul astronauților către Stația Spațială Internațională (ISS). Modelul predecesor Dragon a transportat deja cu succes încărcături către ISS.

Mai mult, Elon Musk are planuri pentru misiuni umane către planeta Marte, iar obiectivul propus este mai ambițios decât al celor de la NASA. Aceștia din urmă planifică să ducă oameni pe Marte în anul 2030, în vreme ce SpaceX se ambiționează să realizeze acest lucru până în anul 2026. Pentru această misiune însă este planificată dezvoltarea unui alt vehicul decât Dragon 2, după cum explică însăși Musk, deși acesta este proiectat să poată să aterizeze oriunde în sistemul solar. Elon Musk a declarat pe Twitter că nu recomandă ca acesta să fie utilizat pentru misiuni mai departe de Lună sau planeta Pământ. Pentru că folosirea la călătorii pe distanțe mai lungi experiența nu ar fi deloc distractivă. Dragon 2 oferă aproximativ la fel de mult spațiu ca un SUV.

În anii ce urmează se va dezvolta și testa un “Mars Colonial Transporter”, după cum Musk a anunțat deja acum trei ani. Detaliile privind acest vehicul spațial nu au fost încă date publicității. Musk vrea să ofere mai multe informații despre dezvoltarea unei navete spațiale de nouă generație cu ocazia International Astronautical Congress ce va avea loc anul acesta în luna septembrie.

Dacă SpaceX va reuși să ajungă pe planeta Marte în anul 2018, expediția va deveni un simbol deosebit de important pentru industria privată de zboruri spațiale. În luna aprilie a acestui an companie a scris deja istorie prin faptul că a reușit să aterizeze o rachetă revenită din spațiu pe o platformă plutitoare din ocean. Dar Elon Musk nu este singurul pionier al zborului spațial provenit din mediul privat: chiar și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, vrea să debuteze în domeniul zborului spațial în anul ce urmează, prin firma sa Blue Origin. Miliardarul Richard Branson se concentrează împreună cu compania sa Virgin Galactic în dezvoltarea de aparate de zbor suborbitale pentru o clientelă cu bani, proiectul lor numindu-se “SpaceShip Two”.

http://www.n-tv.de/wissen/SpaceX-will-schon-2018-auf-dem-Mars-landen-article17577466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 66 =