SpaceX vrea să trimită turiști pe lună în 2018

De la misiunile Apollo către Lună în anii 70 nici un om nu a mai pus piciorul acolo. La sfârșitul anului următor acest lucru se va schimba, pentru că CEO-ul de la SpaceX, Elon Musk, vrea să trimită doi turiști într-o misiune către satelitul nostru natural.

Compania americană de zbor spațial, SpaceX, a anunțat pentru anul următor că vrea să trimită doi turiști plătitori într-un zbor în jurul Lunii. Misiunea oferă oamenilor oportunitatea unică de a vedea Luna mai îndeaproape, pentru prima dată în 45 de ani, dar și de a călători mai rapid în spațiul cosmic decât a făcut-o cineva vreodată, explică Elon Musk. Ultima călătorie spre lună a fost efectuată de NASA în cadrul proiectului Apollo, în anii 70.

Compania nu a dezvăluit cine sunt cei doi turiști. Potrivit lui Musk însă, le-a cerut deja acestora o sumă importantă de bani. În decursul acestui an vor fi efectuate teste de sănătate și cursuri de zbor spațial. Mai există și alte echipe care și-au exprimat interesul pentru călătorii spațiale, astfel că în cazul unui succes vor mai urma multe altele, spune Musk.

http://www.n-tv.de/wissen/SpaceX-schickt-2018-Touristen-zum-Mond-article19722344.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 30