SPAGHETI 3D -:)

  • pasta-3d-printer-1Spaghetti direct din impreimantă

În curând vom mânca paste scoase la imprimantă? Producătorul italian de paste, Barilla, lucrează la asta. Clienții ar putea avea propriile dorințe pe un stick USB și să îl ducă cu ei la restaurant și să mănânce acolo exact ceea ce își doresc.

 

Producătorul italian de paste, Bariila, dezvoltă, împreună cu un institut olandez, o imprimantă 3D pentru producția de paste. Dispozitivele urmează să fie apoi vândute și la restaurante și să poată produce la îndemână diferite sortimente de paste.

 

Kjeld vam Bommel, care conduce proiectul de cercetare la Intitutul de cercetare TNO în Eindhoven, a declarat acum câteva zile ziarului olandez “Trouw” că există deja colaborarea de peste doi ani de zile pentru a livra astfle de dispozitive către restaurante. De exemplu, atunci când un cuplu sărbătorește nunta de argint, domnul poate să își scoată soția la o cină în oraș la un restaurant, iar chelnerul să o surprindă cu paste în formă de trandafir. Clienții ar avea, de asemenea, posibilitatea de a aduce designul propriu pe un stick USB. Dezvoltatorii declară că, în principiu, orice formă este posibilă.

 

Ei bine, mai trebuie puțin lucrat la viteza dispozitivelor, spune van Bommel. Barilla vrea să imprime 15-20 de tăeței în decurs de 20 de minute, pentru o viteză acceptabilă a dispozitivului. Deja producătorii fac progrese, timpul de imprimare s-a redus de 10 ori de la începutul dezvoltării și până acum.

—————————————————————————————————————————————————————————–
Smile01-1dg3fzc…………….. SI CEVA FOARTE TARE SI SCURT UMORISTIC PE TEMA………….
Doi creveti intr-o portie de spaghetti:
Unul catre altul:
– Ce gatit esti azi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 56 =