Spania își reduce prognoza de creștere

Catalonia este un pilon al puterii economice spaniole. Pretențiile de independență își arată acum efectele: creșterea PIB-ului spaniol va fi mai redusă în anul 2018 decât era de așteptat inițial.

Spania estimează că anul viitor va înregistra o creștere economică mai redusă, ca urmare a crizei catalane. Performanța economică ar trebui să crească în 2018 cu 2,3%, anunță Ministerul Economiei. Până acum guvernul de la Madrid se aștepta la o creștere de 2,6%.

Pe lângă evenimentele din Catalonia, întârzierile în adoptarea bugetului au jucat și ele un rol important. O serie de reprezentanți au explicat faptul că au dorit să vadă felul în care guvernul va gestiona criza înainte de a vota bugetul.

Justiția spaniolă continuă să acționeze împotriva separatiștilor catalani. Curtea Supremă a ordonat luni arestarea liderilor a două organizații care s-au angajat în promovarea independenței regiunii. Ambii bărbați au fost implicați în organizarea referendumului pentru independență, ce a avut loc pe data de 1 octombrie, care conform declarațiilor celor de la Madrid, a reprezentat un eveniment ilegal.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Spanien-senkt-Wachstumsprognose-article20086662.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 6