Spania: Mii de părinți au anunțat că nu le mai dau voie copiilor să își facă temele pentru acasă

elevi-scoala-800x533

În Spania, mii de părinți au anunțat că începând din acest weekend nu le mai dau voie copiilor să își facă temele pentru acasă. În acest fel, protestează față de cantitatea mare de teme pe care elevii le primesc la școală.

Elevii din peste 12.000 de şcoli spaniole vor fi încurajaţi să nu-şi facă temele de weekend, luna aceasta. Protestul este organizat de Asociaţia Alianţei Părinţilor din Spania, organizatie care sustine ca temele prea multe pe care elevii le au de facut acasa sunt daunatoare.

Un studiu realizat recent de Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare arata ca elevii spanioli îşi petrec în medie 6,5 ore în fiecare săptămână doar pentru realizarea temelor, comparativ cu cele 4,9 ore dedicate pentru teme în alte 38 de state ale lumii. În Finlanda şi Coreea de Sud, elevii îşi petrec în medie sub trei ore pe săptămână în realizarea temelor, deşi aceştia înregistrează cele mai bune rezultate la nivel mondial.

Spania se află pe locul 11 în lume in aceea ce priveste numarul mare de teme pe care elevii le au de facut acasa. Clasamentul arata ca elevii romani au si mai multe teme de rezolvat decat cei spanioli, Romania situandu-se pe locul 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 80