SPANIA REVINE

 

SPAIN-AUTO-INDUSTRY-SEAt-AUDI-FILESCreștere spaniolă
Economia spaniolă continuă să câștige în forță și stabilitate. Între lunile ianuarie-martie aceasta a crescut cu 0,4%, comparativ cu trimestrul precedent. Cifra reprezintă cea mai mare creștere din ultimii 6 ani.

Vești bune pentru această țară lovită puternic de criză. Economia spaniolă dă semne că își va reveni rapid. În primul trimestru al acestui an estimările arată că produsul intern brut al țării a crescut cu 0,4% comaprativ cu trimestrul precedent. Acest lucru corespunde celei mai mari creșteri economice de la criza economică din 2008.

Economia spaniolă dă semne de redresare încă de la mijlocul anului trecut. După mai mult de 2 ani de recesiune economia să semne de revenire, PIB-ul crescând cu pentru prima dată în trimestrul al treilea din anul 2013, iar apoi înregistrând creșteri slabe de aproximativ 0,1%, comparativ cu trimestrele anterioare. În ultimele trei luni ale anului trecut economia a crescut cu 0,2%. Creșterea din primul trimestru al anului 2014 a fost pusă de Banca Spaniei, pe seama unei ușoare îmbunătățiri a cererii interne. De asemenea, companiile au investit mai mult. Iar în 2015 PIB-ul din a patra cea mai mare economie a zonei euro este așteptat să crească cu 1,7%.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/spanien-wachstum-der-wirtschaft-so-hoch-wie-vor-der-euro-krise-a-965951.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =