Spania și Italia beneficiază de stimularea redresării economice

_87410442_spainelcorteingles
Magazinele spaniole au inceput acum să angajeze la nivelul dinaintea crizei, în timp ce încrederea mediului de afaceri este, de asemenea susţinut în Italia, potrivit cifrelor oficiale.
Agenția Naționalăde statistici din Spania a declarat că angajările din sectorul cu amănuntul în luna noiembrie au crescut cu 1,8% față de anul trecut, cea mai rapida rată de când Spania a intrat în recesiune profundă în 2008. În Italia, cifrele publicate marți au arătat că încrederea mediului de afaceri a scăzut în decembrie, dar a rămas aproape de maximele recente.

Italia și Spania sunt a treia, respectiv a patra cele mai mari economii din zona euro. Vânzările cu amănuntul din Spania au crescut cu 3,3% în luna noiembrie față de anul trecut, un al saisprezecelea trimestru consecutiv de creștere, potrivit Institutului National de Statistica. Economia Spaniei a crescut cu 0,8% în al treilea trimestru, în timp ce rata de creștere în Italia a fost mai mică decât se aștepta la 0,2%, conform cifrelor UE.

În ciuda încetinirii creșterii, moralul în rândul întreprinderilor italiene și consumatori rămâne ridicat. Încrederea mediului de afaceri a scăzut la 105,8, de la 107,1 în luna noiembrie, potrivit indicelui compozit moralul afaceri agenție statistică italian ISTAT, care combină studii din sectoarele de producție, de vânzare cu amănuntul, construcții și servicii. Încrederea consumatorilor a scăzut la 117,6 la un nivel record de 118,4 în noiembrie, deși era încă sub așteptările analiștilor.
http://www.bbc.com/news/business-35193487

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 21 =