SPANIA SPERA

  • 3041918596Șomaj mai mic în Spania

Șomajul în țara lovită de criză, Spania, a început să scadă simțitor la sfârșitul anului trecut. Economia pare să își revină. Dar destul de lent.

 

Rază de speranță pentru economia obosită a Spaniei: Rata șomajului în țara membră a zonei euro a scăzut la sfârșitul anului 2013 la fel de puternic cum nu s-a mai întâlnit până acum în luna decembrie, conform anunțului de vineri al Departamentului de Muncă. Numărul de șomeri a scăzut cu 107.570, sau 2,2%.

 

În ciuda declinului brusc, 4,7 milioane de oameni au rămas în căutarea unui loc de muncă. Potrivit Institutului de Statistică, rata șomajului a fost puțin sub 26%. Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Engracia Hidalgo, a subliniat faptul că numărul de șomeri a crescut de la începutul crizei financiare și economice din 2008, cu o medie de 544.000 de oameni anual. Între martie și august rata șomajului a scăzut timp de 6 luni la rând, înainte de a crește din nou, spre sfârșitul sezonului. Dar în luna noiembrie, care este de obicei mai dificilă pentru economie, acesta s-a redus din nou.

 

Economia Spaniei se va îndrepta încet de la un colaps total al bulei imobiliare și o recesiune permanentă. În vară, s-a realizat o creștere minimă, în principal datorită turismului, de 0,1%, după ce economia a scăzut nouă trimestre consecutive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =