Spania vede sfârșitul crizei

Vorallem-die-Tourismusbranche-sorgt-fuer-neue-Arbeitsstellen-und-weniger-Erwerbslose-bei-den-Arbeitsaemtern

Criza economică ce durează de ani de zile în Spania a eliminat multe locuri de muncă. Mulți tineri spanioli nu au nici un fel de perspectivă. Dar există, cu toate acestea, speranțe: numărul șomerilor scade la un nou record minim. Mai rămâne însă în continuare fără job fiecare al cincilea spaniol.

Piața muncii din Spania se ameliorează tot mai rapid. Numărul șomerilor înregistrați la oficiile pentru plasarea forței de muncă a scăzut în luna iulie în comparație cu luna precedentă cu fix 84.000 de oameni, pentru un total de 3,68 milioane. După cum anunță Ministerul Muncii de la Madrid, este cel mai puternic declin dintr-o lună de iulie, de la începutul înregistrărilor în anul 1997.

Premierul executiv Mariano Rajoy a lăudat noile cifre și a vorbit despre un nou record. Trebuie să se lucreze în continuare, pentru a atinge obiectivul de 20 de milioane de angajați până în anul 2020. După datele ministerului numărul angajaților din luna iulie a crescut cu 85.000 sau 0,48% la 17,84 milioane.

Pentru dezvoltarea pozitivă din iulie, o influență pozitivă importantă a avut-o, potrivit ministerului, sectorul turismului. Aici au fost create 51.000 de joburi noi. Industria construcțiilor și industria au creat la rândul lor peste 10.000 de joburi.

Criza economică i-a costat pe spanioli între anii 2008 și 2013 un total de 3,3 milioane de locuri de muncă, potrivit datelor de la guvern. De atunci numărul angajaților a crescut cu încă 1,7 milioane. Statisticile miniterului iau în considerare doar șomerii înregistrați la oficiile de muncă. Nu există date privind rata reală a șomajului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Spanien-wittert-Ende-der-Krise-article18325626.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 2