Spania zdruncinata de un nou scandal financiar

Die-Bank-mit-Sitz-in-Madrid-kehrt-in-die-schwarzen-Zahlen-zurueck

Mai multe informații în cazul băncii spaniole Bankia
Salvarea băncii majore Bankia din Spania a costat 22 de miliarde de euro. O anchetă internă a fost demarată acum pentru a aduce la lumină manageri, politicieni sau sindicaliști ce s-au îmbogățit pe ei înșiși, cu milioane scăpate prin trezorerie.

Controlul crizei din Spania este zdruncinat de un nou scandal financiar. O afacere fiscală la Bankia a determinat necesitatea salvării acesteia cu miliarde de euro, iar acum se caută vinovații. Manageri, politicieni sau sindicaliști ar fi plătit cu carduri speciale sau prin bani gheață chiar și la vizite la restaurante, ori pentru îmbrăcăminte sau călătorii. Conform rapoartelor medie, opt politicieni și sindicaliști au fost dați afară de pe posturile lor sau chiar au demisionat.

Bankia are o nouă conducere ce a descoperit donații ilegale în timpul auditului intern din perioada 1999-2012. Un total de 86 de manageri și membri ai Consiliului de Supraveghere ar fi folosit carduri ale companiei, se arată în presa spaniolă, citând un raport al Băncii. La unele controale s-au raportat deturnări de fonduri de aproape jumătate de milion de euro. Iar tranacțiile au fost păstrate în sistem ca erori ale sistemelor coputerizate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Affaere-um-spanische-Bankia-weitet-sich-aus-article13724381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =