Spaniolii construiesc un parc eolian în Marea Baltică

66747417

În marea din jurul insulei Rügen vor răsări de luna viitoare noi elice, pentru că proiectul parcului eolian Wikinger dezvoltat de concernul spaniol Iberdrola ar trebui să livreze curând curent electric pentru 350.000 de gospodării.

Concernul energetic spaniol Iberdrola construiește primul său parc eolian offshore din Germania. Conducătorul proiectului, Tanis Rey-Baltar și ministrul transporturilor din Mecklenburg-Vorpommern, Christian Pegel au dat la Sassnitz auf Rügen semnalul de start pentru construcția unui proiect de miliarde.

Parcul eolian poartă numele de „Wikinger” și va fi amplasat în largul mării la fix 30 de kilometri în nord-estul insulei Rügen. Costurile de construcție se ridică potrivit planurilor anterioare la 1,4 miliarde de euro. Câmpul de rotoare ar trebui să fie legate la rețeaua electrică în mai puțin de doi ani de zile, la finalul anului 2017, iar potrivit datelor concernului va livra energie electrică ecologică pentru 350.000 de gospodării.

Cu acest proiect, compania spaniolă ia parte la reforma energetică germană, spune Rey-Baltar. Wikinger este al treilea cel mai mare parc eolian offshore de pe coasta germană de la Marea Baltică, după Baltic 1 și Baltic 2. Iberdrola planifică de asemenea încă un parc eolian, care va purta denumirea de “Windanker”. Acesta ar putea fi construit începând cu anul 2021.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Spanier-bauen-Ostsee-Windpark-article17248166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1