Spaniolii reînvie ideea lui BMW C1

La sfârșitul anului următor firma spaniolă Torrot vrea să surprindă șoferii din orașe cu modelul Velocipedo. Acesta reprezintă un vehicul cu trei roți care ne aduce aminte în special de scooter-ul electric BMW C1, dar are un cu totul alt concept pentru sistemul de propulsie.

Mulți oameni își aduc aminte încă de BMW C1, care datorită celulei de siguranță și a centurilor putea fi condus și fără cască. Acest concept se dorește acum a fi adaptat de către firma Torrot, specialiști spanioli ai vehiculelor pe două roți. Modelul lor urmând să se numească Velocipedo și va fi un vehicul cu trei roți, cu propulsie complet electrică. Deja la finalul anului 2018 VCP-ul prezentat va putea fi disponibil și în Germania pentru suma de circa 6000 de euro.

În plus față de varianta de transport cu un singur loc pentru posibilitatea de a livra bunuri, Velocipedo va fi lansată și într-o versiune civilă pentru două persoane. Ambii pasageri stau în interiorul celulei de siguranță, unul în spatele celuilalt, fiind fixați cu centuri de siguranță, ceea ce înseamnă că nu este necesar să se poarte cască.

O altă caracteristică interesantă a noului Torrot este puntea față care găzduiește două roți distanțate. În ciuda stabilității superioare asociate, această soluție este de asemenea menită să garanteze manevrabilitatea în curbe. În plus, puntea față cu două roți permite parcarea stabilă a scuterului, fără sprijin.

http://www.n-tv.de/auto/Spanier-bringen-Idee-des-BMW-C1-zurueck-article20136368.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 38 =