Sparkasse câștigă procesul privind culoarea roșie

 f227ea1943816eb69be40d2996fb3cc6

Cine are voie să folosească culoarea roșie? Poate o culoare să reprezintă o marcă înregistrată? Odată cu decizia unei curți federale germane, se încheie litigiul care a durat ani de zile între Sparkasse din Germania și Bank Santander.

Sparkasse, în traducere casele de economii germane, vor putea utiliza în mod exclusiv culoarea roșie caracteristică în afacerile bancare în care sunt implicați clienți privați. Eliminarea ei cerută de Santander Bank a fost respinsă printr-o decizie a unei curți federale de justiție din Germania. Datorită designului uniform al unităților Sparkasse și datorită promovării brandului lor utilizând culoarea roșie, aceasta a devenit pentru publicul larg un element de identitate al brandului Sparkasse.

De asemenea, cei din Santander utilizează din anii 80 culoarea roșie și a cerut la Curtea Federală a Patentelor eliminarea ei din brandul Sparkasse. De asemenea, cei de la Sparkasse acuză că culoarea roșie este asociată de clienții băncilor cu brandul Sparkasse.

Curtea federală de justiție a subliniat într-o decizie că, culoarea a devenit element de identificare și poate fi utilizat datorită caracterului distinctiv și nu pentru că ar reprezenta o marcă protejată. Excepțiile sunt posibile dacă o culoare s-a fixat foarte bine în comerț și publicul o recunoaște drept o marcă.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sparkassen-gewinnen-Streit-ums-Rot-article18241891.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =