Sparkasse rezolvă problema ATM-urilor

Geldautomaten

Sparkasse rezolvă problema ATM-urilor

Simultan în mai multe landuri federale germane bancomatele aparținând Sparkasse au cedat complet timp de câteva ore. Vina aparține unui defect general de rețea. Între timp bancomatele eliberează din nou bancnote.

Indisponibilitatea miilor de ATM-uri ale Sparkasse din Germania a fost acum rezolvată. După cum spune un purtător de cuvânt al Administratorului de Bancomate, Finanz Informatik (FI), de la Frankfurt, bancomatele eliberează din nou bani. Înainte de prânz a existat o perturbare semnificativă a rețelei, punând în indisponibilitate mai multe mii de bancomate din landurile Rheinland, Bremen, Saarland, Rheinland-Pfalz sau Baden-Württemberg.

Prima plângere a sosit dimineața la ora 7:00 la sediul central al operatorului IT pentru Sparkasse, spune un purtător de cuvânt. Dispozitivele au fost incapabile timp de câteva ore bune să elibereze bani sau interogări de sold.

Clienții afectați au putut însă să își efectueze pe internet afacerile bancare, să plătească cu cardul în comerț sau să ridice bani gheață de la bancomatele altor insituții financiare. Pentru asta plătind, bineînțeles, comisioane corespunzătoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sparkasse-behebt-Automatenproblem-article16011656.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 63