SPD vrea să renunțe la bancnota de 500 de euro

64462312Din portofelele consumatorilor germani bancnotele de 500 de euro lipsesc mai mult ca niciodată. Dar nu la fel se întâmplă și cu seifurile mafiei. SPD vrea ca pe viitor să înlăture acest lucru. Partenerul de guvernare nu pare să fie însă de aceeași părere.
SPD ar vrea să scoată din circulație bancnota de 500 de euro. De asemenea, după dorința social-democraților, ar trebui introdusă o limită maximă de 5000 de euro pentru operațiunile bancare cu numerar. Prin astfel de măsuri se urmărește limitarea spălării de bani și a altor forme de crimă organizată din Germania, spun cei de la Handelsblatt.
Alte țări UE, precum Italia, au introdus deja de multă vreme o limită maximă în cazul plăților bancare. Ideea este că spălarea de bani se complică semnificativ atunci când există o limită a sumelor ce pot fi transferate către conturi greu de urmărit. Potrivit Handelsblatt sunt spălați anual 50-60 de miliarde de euro anual în Germania. Germania este una din țările preferate ale infractorilor.
Bancnotele de 500 de euro sunt interesante pentru infractori, pentru că acestea sunt ideale pentru spălări de bani și pentru transporturi ilegale de numerare, argumentează politicianul financiar al SPD, Jens Zimmerman. În viața de zi cu zi a cetățenilor această bancnotă nu joacă aproape nici un rol.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/SPD-will-den-500-Euro-Schein-abschaffen-article16855766.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 62 =