Spectacolul Patimile lui Isus prezentat in cadrul Targului de Pasti

Marți, 11 aprilie 2017, in cadrul Targului de Pasti va avea loc spectacolul de teatru de stradă ”Via Crucis” (Drumul Crucii) organizat de Primăria Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR).

Spectacolul este realizat de peste 70 de actori, care evocă patimile Mântuitorului de pe Calea Crucii și crucificarea acestuia. Spectacolul “Drumul Crucii” va porni marţi, 11 aprilie, la ora 17:00, de pe strada Republicii (intersecţie cu Aurel Lazăr) unde la fi pusă în scenă Judecata lui Isus, iar apoi va continua pe pietonală până va ajunge în Piaţa Unirii, unde va fi recreată scena crucificării. Evenimentul va dura aproximativ o oră.

Spectacolul va include toate personajele biblice: Isus, Maria – mama lui Isus, cei doi tâlhari, Baraba, mironosițele, Pilat din Pont, centurionii romani. Pentru toți actorii implicați, pregătirea acestui spectacol și susținerea lui este o activitate voluntară, neremunerată.

Spectacolul se joacă de 12 ani în toate orașele României, în Săptămâna Mare premergătoare Sărbătorii Paștelui. Spectacolul nu este pentru copiii cu vârste foarte mici, care nu înţeleg semnificaţia evenimentului. Scenele dure, care apar în spectacolul de stradă, nu pot fi scoase din contextul evenimentelor religioase care sunt transpuse în acest spectacol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 11