Speranța de viață ia amploare

Oamenii devin tot mai bătrâni. Limita de vârstă anterioară de 90 de ani va fi depășită semnificativ în anumite regiuni, estimează cercetătorii folosind date din 35 de țări. Diferența dintre femei și bărbați se va reduce.

Speranța de viață a oamenilor din națiunile industrializare ar putea crește peste 90 de ani până în anul 2030, aceste lucru fiind pus la îndoială de anumiți cercetători la începutul acestui secol. La acest rezultat a ajuns o echipă formată de Vasilis Kontis de la Imperial College London după analiza datelor din 35 de țări, printre care Germania. Studiul publicat în revista de specialitate The Lancet arată că diferența dintre bărbați și femei în termeni de speranță de viață se va reduce.

Cercetătorii au estimat cu ajutorul unui model statistic și a datelor de naștere un grafic pentru speranța de viață a populației din 35 de țări industrializate. Rezultatul este faptul că pentru bărbați speranța de viață a crescut la cu aproape 85% în toate țările studiate, pentru femei cu doar 65%. Dar studiul prezintă și diferențe regionale: o speranță de viață de peste 90 de ani va fi atinsă de femeile din Coreea de Sud cu o probabilitate de 57% până în anul 2030.

Acest lucru este considerat de autori ca fiind uimitor, faptul că unii experți considerau la începutul acestui secol că o speranță de viață de 90 de ani este imposibilă. La fel de bătrâne ca și sudcoreencele vor ajunge și doamnele și domnișoarele din Franța, Spania sau Japonia. Chiar și în Germania oamenii sunt tot mai în vârstă. La ora actuală speranța de viață a bărbaților germani se situează la 78 de ani. Până în 2030 aceștia vor ajunge, potrivit studiului, la o speranță de viață de aproape 82 de ani. Femeile din Germania vor ajunge ca în anul 2030 să aibe o speranță de viață de 86 de ani, o creștere de trei ani față de prezent.

http://www.n-tv.de/wissen/Lebenserwartung-nimmt-weiter-zu-article19711809.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 86 =