Sperietoarea Brexit a izgonit în 2016 cetățenii UE cu 36% mai mult ca in 2015


Numărul cetăţenilor europeni care au plecat din Marea Britanie a crescut în 2016 cu 36% faţă de 2015

Plecările celor 117.000 de cetăţeni ai statelor membre UE, cele mai multe de la criza globală financiară, au coincis cu votul cetăţenilor britanici în favoarea ieşirii ţării din UE, moment care a pus sub semnul întrebării statutul rezidenţilor europeni.

Migraţia netă din UE în Marea Britanie a scăzut la 133.000, anul trecut, de la 184.000, în 2015.

Migranţii din Uniunea Europeană părăsesc Marea Britanie din cauza insecurităţii Brexitului, a creşterii economice încetinite şi a preţurilor mari, potrivit CNN.

Lira a înregistrat o scădere de 14% a valorii, de la referendum încoace, în timp ce stagnarea câştigurilor salariale au făcut ca lefurile din Marea Britanie să valoreze mai puţin când sunt transferate peste hotare.

Aproape trei milioane de oameni din statele UE locuiesc în Marea Britanie şi lucrează în domeniul construcţiilor, în cercetare universitară sau în medicină. Potrivit reglementărilor UE, aceştia beneficiază de aceleaşi drepturi ca angajaţii britanici când vine vorba de locuri de muncă, pensii sau asigurări de sănătate.

Oamenii de afaceri şi experţii au avertizat că economia Marii Britanii depinde de fluxul de imigranţi, iar oprirea acestuia va influenţa economia.

Şomajul din Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani, iar multe sectoare, inclusiv sănătate, construcţii şi tehnologie, se confruntă cu dificultăţi în a găsi personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =