„Spiegel” dă afară fiecare al cincilea om

c0ed8741aa62519905f029069ab489cdCu toate acestea, concernul Spiegel transferă și anul acesta toate profiturile către acționari. Dar excedentul scade din nou. Conducerea companiei consideră necesară o reducere masivă de personal.

Editura revistei de știri “Der Spiegel” implementează un program de economisire și va da afară 150 de angajați. Această cifră reprezintă fiecare al cincilea om din companie, după cum anunță aceasta la Hamburg. Potrivit datelor este posibil ca până la sfârșitul anului 2016 să fie eliminate 35 de posturi full-time din divizia de print, 14 din cea de documentare și 100 din cea de editură (administrare / anunțuri publicitare). Concedierile din motive operaționale sunt excluse până la data de 31 mai 2016, adaugă directorul executiv al Spiegel, Thomas Hass.

În același timp redactorul-șef și editura au decis în favoarea unui program de creștere pentru unsprezece proiecte. Pe lângă noile oferte mobile, precum și ofertele de plată de pe “Spiegel Online”, din februarie 2016 se vor testa timp de trei luni o ediție regională a Spiegel pentru landul Nordrhein-Westfalen.

Redactorul-șef al Spiegel, Klaus Brinkbäumer, spune că editura va deveni una modernă și plină de inovație, așa cum își dorește toată lumea.

Conținutul de pe Spiegel Online va fi parțial supus unor costuri. Iar acest sistem de plată va fi implementat în următoarele o sută de zile. Prețurile pentru utilizatori nu au fost făcute deocamdată publice. Șeful editurii spune că se va ajunge și acolo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Spiegel-baut-jede-fuenfte-Stelle-ab-article16478376.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 15