Spionajul industrial costă miliarde

Concernele germane par să subestimeze pericolele spionajului. Potrivit unui raport din presă ele sunt o țintă explicită a serviciilor de informații precum NSA și altele. Secretele comerciale sunt apoi transmise lobiștilor și camerelor de comerț.

Companiile din Germania trebuie să suporte anual pagube de zeci de miliarde de euro datorate spionajului industrial efectuat de serviciile de informații din străinătate, se arată într-un studiu. Aproape toate concernele mari au fost deja ținta unor astfel de atacuri, spun cei de la Welt am Sonntag, citând informații dintr-un raport al firmei de consultanță Corporate Trust.

Firma de consultanță pentru securitate pe rețea a analizat, se spune în raport, documente publicate de Edward Snowden privind serviciul secret american, NSA. Din acestea reiese că economia germană nu este suficient de bine protejată împotriva spionajului.

Părți din economia germană se află în mod explicit pe agenda NSA și a altor instituții de acest gen, spune Florian Oelmaier de la Corporate Trust. În vizorul serviciilor secrete sunt luate și ThyssenKrupp sau Centrul German de Zbor Aerian și Spațial.

De asemenea, constructorii auto germani și furnizorii acestora au fost victime ale atacurilor NSA. NSA a avut o comandă în anul 2012 pentru obține informații privind ofertele franceze la comenzi internaționale în valoare de peste 200 de milioane de dolari. Nu există nici un motiv pentru care concernele germane ar fi tratate diferit. Potrivit lui Oelmaier există în dosarele NSA acte care dovedesc că secretele comerciale obținute sunt apoi transferate către lobiști sau către camerele americane de comerț.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Industriespionage-kostet-Milliarden-article19708805.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 48 =