Spitalele germane primesc mai mulți bani

da-wird-ein-zuschuss-permanent

Spitalele germane primesc mai mulți bani
Spitalele germane vor încasa cu aproximativ 500 de milioane de euro mai mult în fiecare an. Iar spitalele încasau până acum fonduri suplimentare doar vreme de doi ani de zile. Dar acum subvențiile sunt permanente.

Cele aproximativ 2000 de spitale din Germania vor continua să primească o injecție de lichidități din fondurile federale, în sumă totală de 500 de milioane de euro pe an. Acest lucru provine ca o rezoluție a Uniunii și SPD. Introdusă ca o măsură de urgență în 2013 pentru acoperirea de costuri suplimentare, măsura poate expira la sfârșitul acestui an. Ea este acum însă extinsă pe termen nelimitat. Banii provin din partea sigurărilor de sănătate.

Un purtător de cuvânt al ministerului sănătății din Germania a declarat că proiectul va fi adăugat la legea cu privire la primul nivel de reformă ce urmează a fi adoptată această săptămână în Bundestag. De fonduri vor beneficia de asemenea spitale non-profit sau clinici operate în mediul privat.

Spitalele îndeamnă de multă vreme la oferirea unui suport mai bun. Potrivit federației germane, spitalel scriu în general 30-50% pierdere.

Marea coaliție germană pregătește o reformă majoră a sistemului spitalicesc. Un grup de lucru a guvernelor federale și de stat va dezvolta până la sfârșitul anului trăsăturile de bază care urmează să fie dezbatute în anul care vine într-un text legislativ. Planul este apoi extins în privința calității serviciilor.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/versorgungszuschlag-fuer-krankenhaeuser-wird-verlaengert-13203826.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 15