Splashy AR pe milioane de smartphone-uri cu Android

 

Nu e o exagerare. Între ARKit-ul celor de la Apple și noul instrument ARCore anunțat de Google, o formă viabilă de realitate augmentată, abilitatea de a fi martori unei versiuni editate pe calculator a lumii înconjurătoare este pe cale să ajungă pe foarte multe telefoane din toată lumea și va fi disponibilă pe fiecare dispozitiv cu Android și iOS.

În timp ce Apple se focalizează pe soluții AR care să funcționeze cu orice telefon, Google s-a focusat, din punct de vedere public cel puțin, pe o soluție AR cu mai multă precizie în detrimentul mobilității. Dar problema a fost că, proiectul inițial, Project Tango, este un echipament trăsnet care nu are picioare. Nimeni nu vrea să adopte o platformă care are nevoie de o cameră de dimensiuni enorme amplasată pe spatele unor telefoane care nu sunt la modă. În loc de asta, dezvoltatorii care lucrează la platforme precum ARKit sau Tango au preferat soluția software similară celor de la Apple, mai puțin precisă. Pe cât de tentant este să apelezi la cele mai noi tehnologii în domeniu, AR pur și simplu nu avea o platformă accesibilă pentru utilizatori până la apariția ARKit, spune Asher Vollmer, dezvoltatorul aplicației din spatele popularului joc Threes. Vollmer este unul din mulții dezvoltatori care au fost încântați de ARKit și de capacitatea de a pune AR pe orice iPhone.

ARCore, noul instrument AR de la Google, schimbă semnificativ acest lucru. La fel ca ARKit, aceasta favorizează compatibilitatea în locul fidelității. Astfel că nu ar trebui să folosiți nici una din platforme pentru a măsura, să spunem, ferestrele din casă pentru a cumpăra draperii, dispozitivele capabile de AR cu sisteme Android sau Apple ar putea oferi jocuri interesante pe viitor.

Mutarea celor de la Google în direcția lansării ARCore este oarecum lipsită de sens, mai ales că Google a avut parte de mult succes cu Tango. Au fost dezvoltate tehnologiile fundamentale care au stat la baza Mobile AR în ultimii trei ani, incluse în platforma Tango, iar ARCore este construit pe acest efort, spune Dave Burke, VP of Android Engineering.

https://gizmodo.com/googles-got-a-plan-to-put-splashy-ar-powers-on-millions-1798537267

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 24